FINE ART PHOTOGRAPHY

Sofie Coreynen

From 21/11 > 18/01/2014

Antwerpse fotografe Sofie Coreynen (35) breidt een vervolg aan haar succesvolle MILPHS* expositie (2011) met een expo rond de afspiegeling van vrouwelijk schoon.

ArchetypiGALS toont portretten van vrouwelijke archetypes: helse heks, brutale bitch, ballerina, prostituee, sirene, onderdanige slavin of onbevlekte maagd... Coreynen combineert deze mythische muzes met hedendaagse clichés en vergroot alles uit. Zo gebruikt de fotografe rekwisieten uit historische legendes waardoor de fotoreeks haast een georkestreerde maar verleidelijke verkleedpartij van ‘the gals’ illustreert.

Haar inspiratie voor deze serie haalt ze uit de dagelijkse kracht en verleiding van de vrouwen rondom haar en ook uit het boek ‘sexual personae’ van Camille Paglia. “Ik wil met deze reeks krachtige vrouwen neerzetten, dames die hun mannetje staan en niet bang zijn van hun seksualiteit, maar tegelijkertijd hun kwetsbaarheid omarmen”, aldus de fotografe.

“Hiervoor had ik natuurlijk knappe koppen nodig, zowel letterlijk als figuurlijk. Elk beeld kwam tot stand met een ander model en een andere stylist, wat een heel interessant resultaat geeft”, legt Coreynen uit, “maar er moest wel een goede dosis drama en humor aanwezig zijn, dat was een vereiste!” Stylisten als Deborah Bloemen, Marieke De Pauw, Charlotte Arts, etc gingen dus aan de slag met modellen als Margot Mankiyan, Yana Bovenistier, Carolina Mosquera, Sid Peeters en anderen. Veel vrouwelijk schoon dus op deze expo.

Een leuke extra: deze mythische dames zullen je tegemoet komen, en dat mag je letterlijk nemen. Sofie Coreynen geeft een extra dimensie aan haar beelden met de gratis Layar application. Kom naar de expo en ontdek zelf wat er gebeurt als je de foto's scant! Je kan stiekem al even piepen bij de beelden onderaan dit persbericht als je de app download. Ook als de foto's in publicaties verschijnen staat de lezers een leuke verrassing te wachten als ze met de app de foto's scannen!

 

gal1 (gãl) EN. n. Informal. A girl. [Alteration of girl, slang]


ar-che-type (är’k1-t1p’) EN. n.
1. An original model or type after which other similar images are patterned; a prototype.
2. An idea example of a type; quintessence.
3. In Jungian psychology, an inherited pattern of thought or symbolic imagery derived from the past.

Sofie Coreynen Biography

Testimonials

  • C'est un centre de convivialité!

       Raul Zorita Diaz

Language Switcher